blackeaster

tratamente naturale

Sondaj de opinie

Sunteti multumiti de transportul gratuit in Ploiesti?

View Results

Loading ... Loading ...

Like Ploiesti?

Ne gasiti si pe Instagram

Elevii din clasa a 11-a vor sustine o simulare a examenului de bacalaureat

bacalaureatul profesional

Ministrul Educaţiei Remus Pricopie a vorbit, luni seară, despre noutăţile de la examenul de bacalaureat 2013 şi a devăluit ce îi aşteaptă pe elevii de liceu, în luna mai 2014. 

Remus Pricopie a declarat că, în ultimii ani, specialiştii de la Ministerul Educaţiei au reuşit să facă o radiografie reală a sistemului de învăţământ din România şi astfel s-a ajuns şi la una dintre elementele de noutate ale examenului de bacalaureat din 2013: examene diferite în funcţie de profil.

“Am reuşit în ultimii ani, cu măsuri mai forţate şi mai normale, să avem o radiografie reală a sistemului de educaţie. Astfel, am ajuns la concluzia că, pentru examenul de bacalaureat subiectele trebuie să fie relevante în raport cu ceea ce au învăţat elevii. Am mai spus până acum, că nu exista o corelaţie între subiectele de examen şi probele de bacalaureat. Anul asta, subiectele vor fi mult mai aproape de programă, dar asta nu înseamnă că toţi elevii vor lua nota 10″, a spus Remus Pricopie.

Cât despre camerele de vedere, care au mai tăiat elanul elevilor care intenţionau să fraudeze examenele, ministrul a precizat că ele vor fi montate în sălile de examen chiar şi în 2014. “Camerele de vedere vor rămâne în şcolile unde se va organiza examenul de bacalaureat şi anul viitor. Opţiunea nu este să le scoatem”, a completat oficialul.

Remus Pricopie a dezvăluit ce le pregăteşte Ministerul Educaţiei elevilor care vor trece, în toamnă, în clasa a XI-a. Astfel, pentru a avea o imagine cât mai reală asupra a cât de bine pregătiţi sunt liceeni pentru examenul de bacalaureat din 2014, toţi elevii vor susţine o simulare a BAC-ului, în luna mai a anului viitor.

“Nu poţi să te prezinţi la bacalaureat fără antrenament din punct de vedere al sistemului. Trebuie să ştim unde să reparăm lucrurile. Până acum, simulările se făceau când elevii erau în clasa a XII-a şi fiecare inspectorat şcolar alegea perioada când le organiza. De la anul, simularea se va face de către toate liceele, în acelaşi timp. Simularea examenului de bacalaureat în clasa a XI-a, în luna mai 2014, va fi una bine venită şi va fi un semnal foarte clar pentru elevii care vor avea un examen de dat. Trebuie să luăm măsuri din timp, pentru a evita situaţia de dezastru în cazul unor licee”, a declarat acesta.

Ministrul nu a precizat dacă în anul 2016 se va păstra structura de acum a examenului de bacalaureat sau nu.

You may also like...

0 comentarii la “Elevii din clasa a 11-a vor sustine o simulare a examenului de bacalaureat”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Aboneaza-te la comentarii. Te poti abona si fara sa comentezi.

Cuvinte cheie:

tratamente naturale

Ploiesti Shopping City

Ploiesti

Fair
Humidity: 59
Wind: 9.66 km/h
18 °C
10 24
30 Sep 2014
13 24
1 Oct 2014

Abonati-va la stiri din Ploiesti

Primiti mail cu ultimele stiri din Ploiesti.